2005 Nalçik olayları tekrarlanır mı? » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

2005 Nalçik olayları tekrarlanır mı? 09:33 Четверг 0 2 515
3-03-2011, 09:33

2005 Nalçik olayları tekrarlanır mı?


2005 Nalçik olayları tekrarlanır mı?



Kabardey-Balkar Cumhuriyetinin başkenti Nalçik’te geçtiğimiz günlerde, güvenlik birimlerine ait farklı noktalarda eşzamanlı olarak düzenlenen saldırılar 13 Ekim 2005 olaylarını hatırlattı. Ancak siyasetçiler ve uzmanlar, altı yıl önce yaşanan olayların tekrarlanmasının mümkün olmadığını düşünüyorlar.

25 Şubat’ta Nalçik’te hemen hemen aynı dakikalarda FSB idari binası, Leningrad sanatoryumu, Şaluşka ve Hasanıya trafik noktalarına ateş açıldı. Kabardey-Balkarlı araştırmacılardan biri “Bu olay, Elbrus ve Baksan’ın bazı bölgelerinde yürütülen terörle mücadele operasyonuna bir yanıt niteliğindeydi. ‘Direnişçiler’ bu saldırılarla, bir nevi gövde gösterisi yapmak istediler” dedi. ‘Direnişçilerin’ operasyon bölgesindeki güvenlik güçlerinin yoğunluğunu farklı bölgelere çekmek isteyebilecekleri de kaydediliyor.

Bir başka Kabardey-Balkarlı uzman “13 Ekim 2005 olaylarının şu anda tekrarlaması mümkün değil. O saldırıları gerçekleştirenler dini ideoloji ile yönlendiriliyordu, şu anda olan ise Kanokov yönetiminden rahatsız olan farklı grupların ekonomik çıkar savaşlarıdır” şeklinde konuştu. Kabardey-Balkar İnsan Hakları Merkezi Başkanı Valeri Hatıjukov da 13 Ekim 2005 olaylarının tekrarlanmayacağını görüşünde. Hatıjukov “militanların o çapta bir saldırı için yeterli kaynakları olmadığını düşünüyorum. 25 Şubat’ta meydana gelen olaylar yalnızca beş dakika sürdü ve herhangi bir çatışma yaşanmadı.” dedi.

Sağ Güçler Partisi Kabardey-Balkar bölge başkanı Anzor Şahmurzov ise ülkedeki durumun 13 Ekim 2005 olayları öncesine benzediğini ve güvenlik sisteminin terörle baş edebilecek güçte olmadığını ifade etti.
(KU/ÖZ/YA - Ajans Kafkas)



Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз 18:17 Понедельник 0 776 Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз В Эквадоре был установлен новый рекорд, достойный того, чтобы его внесли в Книгу Гиннеса. Более 1500 добровольцев, жителей Педро-Монкайо, создали за 6 дней из полумиллиона (если быть точнее, то из
26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" 11:01 Среда 0 3 138 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" Внимание! Черкесы в Москве! 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015". В программе вечера: - традиционный Адыгэ Джэгу; - живой голос; - живая музыка (Адыгэ