17 Mart'ta Vizesiz Rusya’ya Ramak Kaldı: Son Anlaşma Onay İçin TBMM'de » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

» » » 17 Mart'ta Vizesiz Rusya’ya Ramak Kaldı: Son Anlaşma Onay İçin TBMM'de
17 Mart'ta Vizesiz Rusya’ya Ramak Kaldı: Son Anlaşma Onay İçin TBMM'de 09:36 Четверг 0 2 202
3-03-2011, 09:36

17 Mart'ta Vizesiz Rusya’ya Ramak Kaldı: Son Anlaşma Onay İçin TBMM'de


17 Mart'ta Vizesiz Rusya’ya Ramak Kaldı: Son Anlaşma Onay İçin TBMM'de



Türkiye ile Rusya arasında karşılıklı vizesiz giriş sağlayan yeni rejim için son düzlüğe girildi. Vizelerin kaldırılması konusunda önemli adımlardan biri olan “Geri kabul” anlaşması dün TBMM’ye gönderildi.

Anlaşmanın onaylanması ile birlikte, iki ülke arasında vizesiz dönem başlayacak. Başbakan Erdoğan’ın 16 Mart’ta Moskova’ya yapacağı ziyaretin ardından, uygulamanın fiilen başlaması bekleniyor.

18 Ocak 2011’de imzalanan anlaşma kanun tasarısı haline getirilerek TBMM’ye sunuldu. Dışişleri komisyonu ve genel kurulda ele alınacak olan tasarının kabulü ve bildirimin iki ülke tarafından da alınmasından 30 gün sonra, Rusya ile Türkiye arasında vizesiz dönem başlayacak. 30 güne kadar olan turistik seyahatlerde vize istenmeyecek.

İSTİSMAR EDEN İADE EDİLECEK

Tasarı ile “Geri kabul” şartları da getiriliyor ve vizesiz rejimi istismar eden kişilerin, çıkış yaptığı ülkeye iade edilme öngörülüyor. Tasarının gerekçesinde, “Vizesiz seyahatlerin etkisiyle yoğunlaşması beklenen insan hareketliliğinin, yasadışı göçe ilişkin istenmeyen sonuçlara yol açmasının engellenmesi amaçlanmıştır’’ denildi.

Buna göre, Türkiye ve Rusya, birbirlerinin ülkesinde vize süresini geçiren ve yasa dışı konumda ikamet edenleri havayoluyla iade edecek. Üçüncü ülke vatandaşları ve vatansızlar da Türkiye ya da Rusya’dan çıkış yapmışlarsa, diğer ülkeye gönderilecek. Böylece, 30 günlük vize süresini ihlal eden Ruslar ile, bu ülke üzerinden Türkiye’ye gelen göçmenlerin geri gönderilmeleri mümkün olacak.

Vizenin kalkmasıyla birlikte Rusya’dan gelen turist sayısında da en az yüzde 10 artış bekleniyor. Böylelikle, yılda 3 milyon olan Rus turist sayısının en az 300 bin artması bekleniyor. Türkiye’ye geçen yıl Ocak-Ekim aylarında Rusya’dan 2 milyon 996 bin 560 kişi geldi. Aynı dönemde toplam turist sayısı da 25 milyon 975 bin 296 kişi oldu. (Gazeteport)

Kaynak: http://www.turkrus.com/haber-hatti/20963-q17-martta-vizesiz-rusyaqya-ramak-kaldi-son-anlasma-onay-icin-tbmmde.html




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз 18:17 Понедельник 0 772 Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз В Эквадоре был установлен новый рекорд, достойный того, чтобы его внесли в Книгу Гиннеса. Более 1500 добровольцев, жителей Педро-Монкайо, создали за 6 дней из полумиллиона (если быть точнее, то из
26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" 11:01 Среда 0 3 135 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" Внимание! Черкесы в Москве! 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015". В программе вечера: - традиционный Адыгэ Джэгу; - живой голос; - живая музыка (Адыгэ