Everest’e tırmanan Karina Mezova Nalçik'te dağcılık okulu açmaya hazırlanıyor » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

» » » Everest’e tırmanan Karina Mezova Nalçik'te dağcılık okulu açmaya hazırlanıyor
Everest’e tırmanan Karina Mezova Nalçik'te dağcılık okulu açmaya hazırlanıyor 10:34 Четверг 0 3 219
16-06-2011, 10:34

Everest’e tırmanan Karina Mezova Nalçik'te dağcılık okulu açmaya hazırlanıyor


Everest’e tırmanan Karina Mezova Nalçik'te dağcılık okulu açmaya hazırlanıyor



20 Mayıs’ta dünyanın en yüksek zirvesi Everest’e tırmanan, 28 yaşındaki Kabardey dağcı Karina Mezova Nalçik’te dağcılık okulu açmayı planlıyor.

Mezova’nın açmayı planladığı okul için gerekli hazırlığı yaptığı ve sonbaharda okul için yerel üniversite öğrencilerinden başvuru kabul etmeye başlayacağı kaydedildi. Mezova “Sovyetler döneminde Kabardey-Balkar’da dağcılık gelişmişti. Güçlü bir takım vardı. Ama daha sonra finanse edilmedi ve her şey dağıldı. Şimdi profesyonel dağcılar parmakla sayılacak kadar az” dedi.

Mezova’nın ifadesine göre, Everest tırmanışını Dünya Çerkes Birliği ve onun başkanı, işadamı Kanşobi Ajahov finanse etti, ayrıca işadamları Artur Kojokov ve Şık Boren yardımcı oldular.

Mezova Everest’e Adıge bayrağını dikti. Mezova, Everest’e tırmanan ilk Kabardey-Balkar’lı kadın, Rusya’dan ise Everest’e tırmanan beşinci kadın oldu. 20 Mayıs’ta kendisiyle birlikte tırmanış gerçekleştiren Kabardey-Balkar’lı Balkar dağcı Abdul-Halim Olmezov ise Everest’in zirvesine SSCB döneminde sürgün edilen halkların bayraklarını dikmiş ve Moskova Domodedovo havaalanında Kafkasyalı gençler tarafından karşılanmıştı.

Karina Mezova Kabardey-Balkar Devlet Üniversitesi Ekonomi Fakültesini bitirdi. 10 yıldır dağcılıkla uğraşıyor. (KU/ÖZ/YA - Ajans Kafkas)

Everest’e tırmanan Karina Mezova Nalçik'te dağcılık okulu açmaya hazırlanıyor

Everest’e tırmanan Karina Mezova Nalçik'te dağcılık okulu açmaya hazırlanıyor

Everest’e tırmanan Karina Mezova Nalçik'te dağcılık okulu açmaya hazırlanıyor




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз 18:17 Понедельник 0 772 Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз В Эквадоре был установлен новый рекорд, достойный того, чтобы его внесли в Книгу Гиннеса. Более 1500 добровольцев, жителей Педро-Монкайо, создали за 6 дней из полумиллиона (если быть точнее, то из
26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" 11:01 Среда 0 3 135 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" Внимание! Черкесы в Москве! 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015". В программе вечера: - традиционный Адыгэ Джэгу; - живой голос; - живая музыка (Адыгэ