Adıgey Geri Dönüş İçin Federal Kanun Çıkartılmasını Öneriyor » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

» » » Adıgey Geri Dönüş İçin Federal Kanun Çıkartılmasını Öneriyor
Adıgey Geri Dönüş İçin Federal Kanun Çıkartılmasını Öneriyor 19:42 Суббота 0 2 564
2-07-2011, 19:42

Adıgey Geri Dönüş İçin Federal Kanun Çıkartılmasını Öneriyor


Adıgey Geri Dönüş İçin Federal Kanun Çıkartılmasını Öneriyor



Toplumsal Palata’da "Bölünmüş uluslar: hukuki statü ve sınır ötesi işbirliği" konulu toplantıda Adıge Cumhuriyeti Ulusal İşler, Basın ve Soydaşlardan Sorumlu Komite Başkanı, Şhalaho Asker ‘Geri Dönüş’ hakkında federal bir kanun çıkartılmasını önerdi.

Komite Başkanının ifadesine göre Adıge Cumhuriyeti'nde böyle bir kanun 10 yıldır var ve bu kanun sayesinde soydaşlar ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi için yapılan çalışmaların statüsü ve çapı daha geniş boyutlu oluyor.

Adıgey’de, günümüzde, yaklaşık 1000 kadar repetriant topluma entegre olmuş olarak yaşıyor. Onlar ticaret, inşaat vb. işlerde çalışıyor, sanatsal gruplara eğitimci ve katılımcı olarak iştirak ediyorlar.

Yuga.ru haber ajansına komite başkanın söylediğine göre; Eski Yugoslavya’daki karışıklıklar neticesinde buradaki Çerkes aileleri tarihi vatanlarına dönmeye başlamışlardı. Cumhuriyette ‘dönüş’ günü kutlanmaya başlandı, Adaptasyon Merkezi açıldı.

Şhalaho Asker, "Büyük nüfusa sahip Çerkes diasporası için eğitimsel materyaller, Çerkes edebiyatından seçmeler hazırlanıyor. Cumhuriyet üniversitelerinde soydaşlar için kotalar ayrıldı. Federal bütçeden masrafları karşılanmak üzere ikişer tane Çerkesce ve dans, kültür, xabze öğretmeni diasporadaki soydaşlarımızın eğitimine yardımcı olmak üzere gönderilecek. " dedi.

Kaynak: http://www.yuga.ru/news/232078/
Çeviri: Cherkessia.net




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз 18:17 Понедельник 0 777 Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз В Эквадоре был установлен новый рекорд, достойный того, чтобы его внесли в Книгу Гиннеса. Более 1500 добровольцев, жителей Педро-Монкайо, создали за 6 дней из полумиллиона (если быть точнее, то из
26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" 11:01 Среда 0 3 138 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" Внимание! Черкесы в Москве! 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015". В программе вечера: - традиционный Адыгэ Джэгу; - живой голос; - живая музыка (Адыгэ