Kabardey-Balkar'da Halk Protestosu » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

Kabardey-Balkar'da Halk Protestosu 19:54 Пятница 0 2 905
8-07-2011, 19:54

Kabardey-Balkar'da Halk Protestosu


Kabardey-Balkar'da Halk Protestosu



6 Temmuz tarihinde Baksan’da polisler tarafından öldürülen Zeuşe Beslan’ın komşuları ve akrabaları tarafından akşam saatlerinde yargısız infazları protesto etmek amacıyla Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde bir miting düzenlendi. Baksan kentinden, resmi olmayan kişilerden ve sivil halktan edindiğimiz bilgiye göre son bir gün içerisinde güvenlik güçlerince öldürülen dört kişi ‘savaşçı’ olarak ilan edildi.

Hatırlatacak olursak Kavkazski Uzel Haber ajansına Ulusal Antiterörizm Komitesi (UAK), "Saat 19:00’da Baksan Kentinde Kabardey-Balkar FSB ve Polisi güçlerince içinde yeraltı örgütü üyesi bir şahsın bulunduğu BMW markalı bir otomobil kuşatıldı. Kuşatılan zanlı ele geçirilme çalışmalarında silahlı çatışmaya girmiş ve imha edilmiştir. Zanlı ile markası tesbit edilemeyen bir revolver, elbombası ve elyapımı TNT ihtiva eden patlayıcı ele geçirildi." şeklinde açıklama yapmıştı.

Protesto eylemcileri Baksan çıkışındaki köprüyü gece yarısına kadar trafiğe kapattılar. Ajansımız haber kaynağının verdiği bilgiye göre protesto eylemcileri KBC Başkanı Arsen Kanoko ile görüşme talebinde bulundular.

Haber kaynağımız, Zeuşe’nin dini aşırılıkçılar ve teröristler hiç bir ilişkisi olmadığını belirtiyorlar. Eski bir sporcuydu. Günümüzde ise hafif vasıta (otomobil) ticareti yapmaktaydı.

Zeuşe’nin neden canlı olarak ele geçirilmediği sorusuna haber kaynağımızın yaptığı açıklama ise; iki el kadar ateş ettiği yani silahlı direniş gösterdiği şeklinde.

Haber kaynağımız "Eğer Zeuşe silahlı yeraltı örgütüne mensup olmasaydı, yapacağı şey ellerini kaldırıp teslim olmaktı", diyerek örnekte gösterdi: Mesela yakın bir geçmişte Elbrus Rayonunda canlı ele geçirilen Murat Beciyeva ve Mahmut Tilov gibi. Hatta bunlardan Beciyev ‘suç mahalinde’ yakalanmıştı.

Dün 6 Temmuzda özel operasyonlar neticesinde kanundışı silahlı yeraltı örgütü mensubu zanlısı üç kişi daha öldürüldü.

Savaşçı zanlılarından bir tanesi saat 11:00 sularında silahlı olarak direniş göstermesi üzerine Çegem’de öldürüldü. FSB ve Polis yetkilileri zanlının üzerinden Makarov marka bir silahla mermiler elegeçirdiler.

Daha sonraki saatlerde polislerin sunduğu versiyona göre Nalçik'te polise ateş ettikten sonra kaçmaya başlayan bir şahısta öldürüldü. Söz konusu şahsın üzerinden susturuculu bir tabanca, şarjör ve mermiler, ‘Hattapka’ el bombası ve 800 gramlık TNT içeren elyapımı bomba elegeçirildi.

KBC güvenlik güçleri, saat 17:30’da Baksan’da 20 yaşlarında silahlı yeraltı örgütü mensubu bir şahsın teslim alınmaya çalışması esnasında silahla karşılık vermesi neticesinde öldürüldüğünü bildirmişlerdi.

Kavkazskiy uzel tarafından daha önce yayınlanan bir başka habere göre ise 6 Temmuz tarihinde Polis Subayı Artur Tok’un katillerinin aranarak bulunması için özel operasyonlar gerçekleştirecekti.

Ludmila Maratova "Kavkazski Uzel"

Çeviri: Cherkessia.net


Kaynak: http://www.natpress.net/index.php?newsid=6988




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
"Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? 12:00 Суббота 0 3 939 "Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? "Досье Пандоры" - это такой список материалов, который опубликовали с подачи секретных служб Лондона с единственной целью - еще раз напомнить всем о том, что у британцев есть чем шантажировать власти
В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ 18:24 Суббота 0 5 438 В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ Достоянием общественности стали конкретные направления работы британцев, финансируемые российские НКО, суммы выделяемых англичанами средств, исполнители, а также цели и задачи проектов.