İBRAHİM YAĞAN YALNIZ DEĞİL! » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

İBRAHİM YAĞAN YALNIZ DEĞİL! 09:48 Пятница 0 2 589
22-07-2011, 09:48

İBRAHİM YAĞAN YALNIZ DEĞİL!



Değerli hemşehrilerimiz, Değerli halkımız,

Doğu Çerkesya’da XASE Lideri İbrahim Yağan üçüncü kez saldırıya uğradı.


İBRAHİM YAĞAN YALNIZ DEĞİL!



Yağan ilk kez 5 Kasım 2009, ikinci kez ise 30 Nisan 2010 tarihinde saldırıya uğramıştı. Son saldırı 19 Temmuz gecesi Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik'te gerçekleşti.

Saldırıyı gerçekleştiren 5 saldırgan, ünlü Çerkes lideri kullandıkları demir çubuklarla, ağır biçimde yaraladılar. Daha önceki saldırılara göre daha ağır yaralar alan ünlü Çerkes lider, hastaneye kaldırıldı.

Bugün akşam Nalçik’ten aldığımız haberlere göre İbrahim Yağan hastaneden çıkarılmış, tedavisine evinde devam edilecektir.

İbrahim Yağan başkanı bulunduğu Xase inisiyatifiyle tüm Balkar, Rus sivil örgütleri ve siyasi partilerin yerel temsilcileri ile birlikte 16 Temmuz’da Nalçik’te cumhuriyetteki sosyo-ekonomik durum ve haklar konularında konferans organize etmişlerdi.

Toplantı yeri olarak Sendikalar Birliğinin salonu tutulmuş ve gerekli hazırlıklar bitmek üzereyken salon sahibi yapılan anlaşmaları hiçe sayarak uydurma bir tadilat gerekçesiyle anlaşmayı bozmuştur.

Daha sonra salon müdürü İbrahim Yağan’ı, sekreterine hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye vermiş ancak ifadesi alınan sekreter kendisine hakaret edildiğini doğrulamamıştır.

Toplantı 23 Temmuz’a ertelenirken 18 Temmuz’da http://kbr-news.ru/ sitesinde Hasan Boziyev imzasıyla İbrahim Yağan’la alay eden bir makale yayınlandı.

Ardından 19 Temmuz akşamı ise Yağan’a ellerinde demir çubuklar bulunan maskeli kişilerce saldırıldı.

Öncesinde toplantıyı yapmaması için defalarca tehdit alan İbrahim Yağan kimlerin çıkarlarına zarar vermişti acaba?

Toplantıya katılacak olan diğer halklara da ait sivil örgüt liderleri toplantıya katılmamaları konusunda ikna edilmeye çalışılmıştı. Örneğin toplantıya katılacağı duyulan Mayskiy rayonu Kazak temsilcisi Edvard Burda yönetime çağrılarak toplantıya katılmaması için sert bir şekilde uyarılmış ve yasak konmuştu. Diğer sivil kitle yöneticileri de benzeri uyarıları almışlardır.

Kabardey-Balkar yönetim organları için, cumhuriyette çeşitli halkların sivil kitle örgütleri temsilcilerinin bir araya gelmeleri ve cumhuriyetteki sorunları konuşmaları ve ortak çözüm yolları aramaları nasıl bir tehdit unsuru olabilir ki?

Acaba kan, gözyaşı, anlaşmazlık, istedikleri anda yaratılan ve yok edilen radikal gruplar, ulusal çatışmalar ve toplumsal huzursuzluklardan beslenen birileri mi var?

Sivil Kitle Örgütü “Xase” başkanı İbrahim Yağan’a yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınarken sorumlularının en kısa zamanda yakalanarak cezalandırılmasını talep ediyor ve İbrahim Yağan’ın yalnız olmadığını ilan ediyoruz!

Çerkesya Yurtseverleri
Tızıfed Çerkes Gençlik Gurubu
Cerkes.net


© cherkessia.net




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз 18:17 Понедельник 0 772 Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз В Эквадоре был установлен новый рекорд, достойный того, чтобы его внесли в Книгу Гиннеса. Более 1500 добровольцев, жителей Педро-Монкайо, создали за 6 дней из полумиллиона (если быть точнее, то из
26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" 11:01 Среда 0 3 136 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" Внимание! Черкесы в Москве! 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015". В программе вечера: - традиционный Адыгэ Джэгу; - живой голос; - живая музыка (Адыгэ