Kabardey-Balkar'da tartışmalı Sivil Forum nihayet gerçekleşti » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

» » » Kabardey-Balkar'da tartışmalı Sivil Forum nihayet gerçekleşti
Kabardey-Balkar'da tartışmalı Sivil Forum nihayet gerçekleşti 17:10 Вторник 0 3 166
2-08-2011, 17:10

Kabardey-Balkar'da tartışmalı Sivil Forum nihayet gerçekleşti


Kabardey-Balkar'da tartışmalı Sivil Forum nihayet gerçekleşti



Kabardey-Balkar Cumhuriyetinin Başkenti Nalçik’te, sivil toplum örgütü Khase lideri İbrahim Yağanov’un öncülük ettiği ve toprak sorununun masaya yatırıldığı Sivil Forum, iki haftalık olaylı bekleyişin ardından Kabardey, Balkar ve Kazak temsilcilerin katılımı ile 30 Temmuz’da gerçekleştirildi.

Forumun 16 Temmuz’da yapılması planlanmıştı, ancak programın yapılacağı yer konusunda çıkan sorun ve 19 Temmuz’da İbrahim Yağanov’un dövülmesinin ardından ancak 30 Temmuzda gerçekleştirilebildi.

Forumun moderatörlüğünü Kabardey-Balkar Devlet Üniversitesi öğretim üyesi ve Kabardey-Balkar Sivil Kongresi Başkanı Timur Tenov yürüttü.

Kabardey ve Balkar sivil toplum liderlerinin yanı sıra vatandaşlar da söz alarak toprak sorunu hakkındaki görüşlerini dile getirdiler. Var olan sorunun, halklar arası anlaşmazlık alanına taşınmaması gerektiğinde birleşen katılımcılar, tartışmalı olaylar sonucunda gerçekleştirilen forumu, diyalog ve çözüm yolunda bir dönüm noktası olarak niteledi. Ancak bir grup katılımcı ise toplantının, her iki tarafın aşırı milliyetçi grupları tarafından yalnızca yönetimi kötülemek amacıyla düzenlendiğini iddia etti.

Forumun yapıldığı cadde OMON askerleri tarafından kontrol edilirken, salonun güvenliği polis tarafında sağlandı. (KU/ÖZ/YA-Ajans Kafkas)




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
"Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? 12:00 Суббота 0 3 939 "Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? "Досье Пандоры" - это такой список материалов, который опубликовали с подачи секретных служб Лондона с единственной целью - еще раз напомнить всем о том, что у британцев есть чем шантажировать власти
В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ 18:24 Суббота 0 5 438 В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ Достоянием общественности стали конкретные направления работы британцев, финансируемые российские НКО, суммы выделяемых англичанами средств, исполнители, а также цели и задачи проектов.