Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Adıgey'i Ziyaret Etti » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

» » » Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Adıgey'i Ziyaret Etti
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Adıgey'i Ziyaret Etti 21:57 Суббота 0 2 939
20-08-2011, 21:57

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Adıgey'i Ziyaret Etti


Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Adıgey'i Ziyaret Etti

Buluşmada, Adıgey'in sosyal ve ekonomik gelişimi ve karşılaşılan diğer sorunlar görüşüldü. Thakuşın Aslan'ın söylediğine göre, Adıgey devlet bütçesi, bu son yıllarda 5,1 milyar rubleden 13 milyar rubleye yükseldi. Sübvansiyonlar yüzde 61'den yüzde 49'a indi. İşsizlik oranı yüzde 4,4'ten yüzde 1,9'a düştü. 2007 yılından 2010 yılına değin cumhuriyetin değişik ekonomik sektörlerine yapılan yatırım tutarı 51,5 milyar rubleyi buldu.

RF Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'i taşıyan uçak,Maykop yakınındaki Hanski Havalimanı'na indi.Medvedev'i,Adıge Cumhuriyeti Lışhası (Baş kişisi) Thakuşın Aslan ve beraberindeki yetkililer karşıladılar.

Hanski'den Hükümet Sarayı'na geçildi,Başkan Medvedev ile Lışha Thakuşın,baş başa bir görüşme yaptılar.Medvedev,kendi ifadesiyle ilk kez Adıgey'e gelmiş oldu.

Buluşmada,Adıgey'in sosyal ve ekonomik gelişimi ve karşılaşılan diğer sorunlar görüşüldü.Thakuşın Aslan'ın söylediğine göre,Adıgey devlet bütçesi,bu son yıllarda 5,1 milyar rubleden 13 milyar rubleye yükseldi.Sübvansiyonlar yüzde 61'den yüzde 49'a indi.İşsizlik oranı yüzde 4,4'ten yüzde 1,9'a düştü.2007 yılından 2010 yılına değin cumhuriyetin değişik ekonomik sektörlerine yapılan yatırım tutarı 51,5 milyar rubleyi buldu.

-Mükemmel bir durum,- dedi Dmitri Medvedev.

Adıgey'de kreş ve çocuk yuvalarına daha çok sayıda çocuk alınabiliyor,eski binaların onarılıyor ve yeni çocuk yuvaları inşa ediliyor.Bu durum, Başkan Medvedev tarafından takdirle karşılandı.Cumhuriyet programında ön görüldüğü gibi,2013 yılında çocuk yuvası sayısı 136'ya çıkmış olacak,-dedi Lışha Thakuşın da.

-Bu da mükemmel.Yolda gelirken arabada bana verdiğin bilgiye göre,Adıgey'de çocuk doğumları artmış,nüfus da çoğalmaya başlamış.Bu da iyi bir şey.Gelişiminizi bu biçimde sürdürmelisiniz,-dedi RF Başkanı Dmitri Medvedev.

Görüşmede Adıgey Lışhası,cumhuriyetin toplumsal ve politik yönden sağlam temellere oturduğunu,yaz hasadının tamamlandığını,beden eğitimi ve spor alanında ilerlemeler kaydedildiğini,toplu konut üretiminde de yenilikler gerçekleştirildiğini söyledi.Dmitri Medvedev,ekonomik ve sosyal anlamda,Adıgey üst düzey yetkililerinin (Iэшъхьэтетхэм) büyük bir başarı gösterdiklerini kabul ettiğini söyledi.

Adıge Cumhuriyeti Başkanlığı Basın Merkezi

Adıge maq,19 Ağustos 2011Çeviri:Hapi Cevdet Yıldız

cherkessia.net


Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
"Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? 12:00 Суббота 0 3 941 "Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? "Досье Пандоры" - это такой список материалов, который опубликовали с подачи секретных служб Лондона с единственной целью - еще раз напомнить всем о том, что у британцев есть чем шантажировать власти
В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ 18:24 Суббота 0 5 440 В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ Достоянием общественности стали конкретные направления работы британцев, финансируемые российские НКО, суммы выделяемых англичанами средств, исполнители, а также цели и задачи проектов.