21 Haziran’da Rusya Toplumsal Palat’ında Bölünmüş Milletlerin Sorunları Ele Alınacak » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

» » » 21 Haziran’da Rusya Toplumsal Palat’ında Bölünmüş Milletlerin Sorunları Ele Alınacak
21 Haziran’da Rusya Toplumsal Palat’ında Bölünmüş Milletlerin Sorunları Ele Alınacak 09:33 Вторник 0 2 812
21-06-2011, 09:33

21 Haziran’da Rusya Toplumsal Palat’ında Bölünmüş Milletlerin Sorunları Ele Alınacak


21 Haziran’da Rusya Toplumsal Palat’ında Bölünmüş Milletlerin Sorunları Ele Alınacak



Rusya Federasyonu Toplumsal Palat’ı Toplumsal Dialog ve Kafkasya’da Sivil Toplum Enstitüsü Çalışma Grubu tarafından 21 Haziran 2011 tarihinde saat 12:00’da ‘Bölünmüş Uluslar: Hukuki Statü ve Sınır Ötesi İşbirliği’ isimli oturum gerçekleştirilecek.

Son derece geniş bir alana yayılan SSCB’nin dağılması, eski SSCB’ni oluşturan ülkeler arasında ekonomik, sosyal, kültürel, ulaşımsal ve vb. diğer yapısal alanlarda üzüntü verici izler de bıraktı.

Birlik cumhuriyetlerinin ‘ bağımsızlık geçit törenlerinin’ ardılı olarak bağımsızlığını ilan eden farklı ülker arasındaki devlet sınırları ile ulusun, ulusların bölünmesi gerçekleşti.

Bölünmüş uluslar arasında XIX. yüzyılda gerçekleşen Kafkas Savaşlarının sonucu olarak tarihi sınırlarından deporte edilen uluslarda yer almaktadır.

Rusyalı uluslar arasında bölünmüş milletler olarak: Ruslar, Lezgiler, Çerkesler, Asetinler ile Ahvahtsamlar, Tsahurlar, Rutullar yer alır.

Toplumsal oturum ile RF TP’sı nezdinde bölünmüş ulusların hukuki statülerinin belirlenmesi, bölünmüş milletlerin yaşadıkları bölgelerle sınır ötesi işbirliği, gerekli kanuni yapının oluşturulması, yurtdışındaki soydaşların tarihi vatanlarına geri dönüşlerinin regülasyonu, soydaşlar için kültürel ve eğitimsel programların aktivizasyonu imkanları dile getirilecek.

Bu oturumla yapılacak çalışmaların ardından Federal Devlet organlarına, bölgesel yönetimlere ve cumhuriyetlere, devlet politikaları ve hukuk çerçevesinde, bölünmüş ulusların sorun ve problemleri ile sınır ötesi işbirliğiyle yurtdışında yaşayan soydaşların vatanlarına dönüşlerinin regüle edilmesine dair tavsiyeler de hazırlanacak.

Rusya Federasyonu Toplumsal Palata’sı tavsiye niteliğindeki çalışmayı, belirtilen yürütme organlarına ve kurumlara RF TP'sı adına sunacak.

Oturumda RF TP’sı üyeleri, Federasyon Konseyi üyeleri, Adıgey, Kabardey-Balkar, Karaçay-Çerkes, Kuzey Osetya-Alanya, Dağıstan cumhuriyetleri Devlet Duması milletvekilleri, Moskova’daki etnik toplumlar temsilcileri, federal ve yerel basın, analist ve uzmanlar yer alacak.

Toplumsal oturum 21 Haziran 2011 tarihinde saat 12.00’da ‘ Moskova kenti, Miusskaya meydanı, 7, str. , Büyük Konferans Salonu, 4. kat’ adresinde gerçekleştirilecek.

Oturuma katılımcı olarak iştirak etmek isteyenler; Proje Koordinatörü Tatyana Milaçevoy ile +7-916-832-51-85 nolu telefonla veya milacheva@gmail.com. email adresinden irtibata geçebilirler.

Kaynak: Natpress.net
20 Haziran 2011
Cherkessia.net




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз 18:17 Понедельник 0 772 Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз В Эквадоре был установлен новый рекорд, достойный того, чтобы его внесли в Книгу Гиннеса. Более 1500 добровольцев, жителей Педро-Монкайо, создали за 6 дней из полумиллиона (если быть точнее, то из
26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" 11:01 Среда 0 3 136 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" Внимание! Черкесы в Москве! 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015". В программе вечера: - традиционный Адыгэ Джэгу; - живой голос; - живая музыка (Адыгэ