ÇERKES DERNEĞİ – ADIGE KHASE’LERİ ÖRGÜTLEYELİM! » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

ÇERKES DERNEĞİ – ADIGE KHASE’LERİ ÖRGÜTLEYELİM! 08:25 Среда 0 2 318
22-06-2011, 08:25

ÇERKES DERNEĞİ – ADIGE KHASE’LERİ ÖRGÜTLEYELİM!


ÇERKES DERNEĞİ – ADIGE KHASE’LERİ ÖRGÜTLEYELİM!



Değerli Büyüklerimiz,

Sevgili Arkadaşlar,


Bütün birimlerimiz kurumlarımızın isimlerini değiştirmeyi gündemlerine aldılar, tartışıyorlar ve artık önemli kararları almanın arifesindeyiz. 2011’de somut adımların atılacağını biliyoruz.

Çok geç olmadan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz:

Ulusal kimliğimizle örgütlenmek Çerkesleşmek yolunda atılacak büyük bir adım olacaktır. Ama bu adımı atarken gerçekten çok iyi düşünmeliyiz. Tavrımız bugüne, birilerine veya şimdiye kadar yapılan yanlışlara bir tepki değil; anavatanla bütünleşme, uluslaşma ve Çerkesya’yı inşa perspektifli olmalıdır.

Duygusallık yapmamalı, birleşme çabalarımızı bilerek veya bilmeyerek baltalayanların oyunlarına gelmemeli; dünyanın her yerinde aynı ve birleşmeye, bütünleşmeye hizmet edecek bir kimlik altında toplanmalıyız.

Anavatanımızda da Çerkes kimliği altında toplanılmaya çalışılması boşuna değildir. “Çerkes Diasporası” olarak bizler de tek ve anlaşılır olmak, birleşmek ve birlik olmak için önyargılarımızdan kurtulup kurumlarımızı sürece en uygun düşen “Çerkes Derneği – Adıge Khase” kimlikleri altında örgütlemeliyiz. Bu adımı mutlaka atmalıyız!

“Kafkas” veya “Kuzey Kafkasya” gibi yalnızca “Adıge” ismini öne çıkarmak da doğru değildir. Böyle duygusal düşünen arkadaşlarımız, “kirletilmiş Çerkes kimliği”nden de kurtularak kolay bir çözüm bulduklarını sanıyorlar. Halbuki bu, politik düşünememek, Çerkes halkını bölmek ve birleşmemizi-uluslaşmamızı geciktirmek anlamına gelecektir.

Ama aynı zamanda Çerkesleri tabanda “Adıgeler ve Abazalar” veya daha da genişletip “Adıgeler, Abazalar, Osetler, Çeçenler, Karaçaylar ve Dağıstanlılar” diye örgütlemek isteyenlerin, yani Çerkeslerin Adıgeler olduklarını reddedip “Kafkas”ın yerine “Çerkes”i getirmek isteyenlerin değirmenine su taşıyacaktır.

Bu oyuna gelmemeli; ulusal-uluslaşma kimliğimiz olan, Çerkesya’mıza kanını, ruhunu ve adını veren “Çerkes”in içinin boşaltılmasına; Adıge dili, kültürü, tarihi ve gelecek vizyonu ile bağlarının kopartılmasına; Çerkesleşme sürecinin kültürel bir eksene oturtulmasına izin vermemeliyiz.

Gündemimize aldık ve tartışıyoruz. Ama artık bizleri oyalamak isteyenlerin oyununa gelmemeli; “üst kurulları” veya “yönetimleri” beklemeden son noktayı koyup, “Çerkes Derneği – Adıge Khase” leri örgütlemeli ve “bundan sonra ne yapacağız”ı planlamaya geçmeliyiz.

Yolumuz açık olsun!

Çerkesya Yurtseverleri

© cherkessia.net




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз 18:17 Понедельник 0 774 Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз В Эквадоре был установлен новый рекорд, достойный того, чтобы его внесли в Книгу Гиннеса. Более 1500 добровольцев, жителей Педро-Монкайо, создали за 6 дней из полумиллиона (если быть точнее, то из
26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" 11:01 Среда 0 3 137 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" Внимание! Черкесы в Москве! 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015". В программе вечера: - традиционный Адыгэ Джэгу; - живой голос; - живая музыка (Адыгэ