Yardım kampanyası ile toplanan para Adıgey'e ulaştırıldı... » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

» » » Yardım kampanyası ile toplanan para Adıgey'e ulaştırıldı...
Yardım kampanyası ile toplanan para Adıgey'e ulaştırıldı... 22:45 Воскресенье 0 3 496
7-08-2011, 22:45

Yardım kampanyası ile toplanan para Adıgey'e ulaştırıldı...




Değerli Hemşerilerim,

Adıgey’de oluşan sel felaketi için topladığımız yardım paraları yerine ulaştırılmıştır. Yardım kampanyası başladığında biraz hayal kırıklığı yaşamış olsak bile, yardım çağrılarımıza toplumumuzun reaksiyon vermiş olduğunu görmek umut vericidir. Bu kampanya, bireylerin küçük ödemeleriyle, çok sayıda katılım olması haline önemli birikimlerin olabileceğini göstermiştir. Duyarlılık göstererek imkanları ölçüsünde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bizim birikimleri USD’a çevirme dönemimizde USD paritesinin ani yükselmesi nedeniyle birkaç bin Dolarlık kaybımız olsa dahi, yaklaşık 30.000 USD’lık katkı Adıgey için küçümsenmeyecek bir katkı olmuştur. Toplanan paralar Sayın Yaşar Aslankaya tarafından Maykop’a götürülerek bizzat Başbakan Murat Kumpıl nezdinde yardım fonuna teslim edilmiştir. Sayın Yaşar Aslankaya’nın bilgi notu ektedir.

Tüm katılımcılara bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, Allahtan tüm halkları benzer felaketlerden korumasını diliyorum.

Cihan Candemir

*************************************

Saygıdeğer hemşehrilerimiz,

Bildiğiniz gibi KAFFED Genel Başkanımız sayın Cihan Candemir ile birlikte Abhazya Devlet Başkanı Sayın Bagapş’ın cenaze törenine katılmış, tam da o tarihlerde Adıgey Cumhuriyeti’nde sel felaketi olmuş, neyse ki can kaybı olmamıştı. Lakin ciddi derecede maddi kayıp meydana gelmiş, soydaşlarımızın birçoğunun evi hasar görmüş, hatta evleri yıkılanlar olmuştu. Sayın Candemir ile birlikte bölgeyi ziyaret ederek, felaketi yerinde izlemiş ve bize refakat eden Sayın Kültür Bakanımız Çemişo Gazi ile de ziyaret sırasında bir yardım kampanyasının başlatılması gerektiğini konuşmuş idik. Türkiye’ye döndükten sonra Ankara derneğimiz ve Federasyonumuzun başlattığı organizasyonla yardım kampanyası başlatılmıştı. Yaklaşık iki ay boyunca yardım kampanyasına katılan hemşehrilerimizin isimleri sürekli güncellenerek internet sitesinde yayınlanmıştır. Kampanya süresince, her türlü iletişim olanakları da kullanılarak yaklaşık 55 bin hemşehrimize duyuru ulaştırılmıştır.

Kimilerine göre toplanan paranın azımsandığı, hatta komik olduğu gibi kinayeli eleştiriler yapılmış olsa da, ben şahsen kampanyanın amacına ulaştığını ve toplanan 30,240 dolar paranın da küçümsenmemesi gereken miktar olduğunu düşünüyor, katılan büyük küçük tüm soydaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Saygıdeğer hemşehrilerimiz, bu kampanyanın başından beri içinde olmamdan kaynaklı olsa gerek toplanan yardımın bir an evvel yerine ulaştırılması gerektiği ve bunu benim yapmam gerektiği söylendiği andan itibaren memnuniyetle götüreceğimi beyan ettim ve derhal biletimi temin ettim. O sıralarda Adıgey’in müzik ve dans grubu Yislamey’in Türkiye turnesi bitmiş, Adıgey’e geri dönüyorlardı. Yislamey’e refakat eden Sayın Kültür Bakanımızla yol boyu sohbet ederek Adıgey’e gittik.

Yolda konuyu detaylı bir şekilde konuşarak, yardımın kime, nasıl iletilmesi gerektiği konusunu görüştük. Hemen ertesi gün Başbakanımız Sayın Murat Kumpıl’dan randevumuzu aldık ve sabah 09,00’da Sayın Kültür Bakanı Çemişo Gazi eşliğinde, çeşitli basın yayın kuruluşlarının da bulunduğu bir ortamda görüşmeye başladık. Yardım kampanyasının nasıl başladığını, nasıl sonuçlandığını, Federasyonumuzun ve Ankara derneğimizin birlikte organize ettiğini bu kampanyaya, Türkiye’nin her yerinden hatta Avrupa’dan, hatta küçük çocukların ve Çerkes olmayan iş adamlarının bile katıldığını uzun uzun Sayın Başbakan’a anlattım. Ve en çok zarar görmüş 30 aileye biner dolar vermeyi tercih edeceğimizi söyledim.

Sayın Başbakanımız Murat Kumpıl öncelikle, bu yardım kampanyasını düzenleyenlere, katılan tüm soydaşlara çok çok teşekkür etti. Ardından Sayın Başbakan, felakette zarar görenlerin her türlü ihtiyaçları için başka ülkelerden de Rusya’dan da gelen tüm yardımların, oluşturulan bir fona aktarıldığını, o fondan zaten yıkılan ve zarar gören evlerin yeniden inşa ve onarımlarının yapıldığını ve parayı fona yatırmamızın daha doğru olacağını söyledi. Bunun üzerine ben de Sayın başkanımı arayarak ne yapmam gerektiğini sordum. Daha sonra da başkanımızın bilgisi dahilinde, oluşturulan fona parayı Sayın Kültür Bakanının şahitliğinde aktardım.

Değerli hemşehrilerimiz, konuyla ilgili fotoğraf ve görüntüler bilahare yayınlanacaktır, bilgilerinize arz ederim.

Yaşar Aslankaya

© kafkasfederasyonu.org




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Университет Мальмы в Швеции готовится провести черкесскую конференцию "Черкесы в 21-м веке: идентичность и выживание на родине и в диаспоре". 19:11 Суббота 0 6 474 Университет Мальмы в Швеции готовится провести черкесскую конференцию "Черкесы в 21-м веке: идентичность и выживание на родине и в диаспоре". Она пройдет 23-24 ноября 2017. Одним из партнеров проведения конференции является Черкесский культурный центр в Тбилиси. В беседе с "Кавказ.Реалии" известный шведский ученый-кавказовед, руководитель
В турецком университете Дюздже - выпуск специалистов по черкесскому языку. 16:55 Суббота 0 2 555 В турецком университете Дюздже - выпуск специалистов по черкесскому языку. В Университете Дюздже в Турции не так давно произошло знаковое событие, по непонятным мне причинам недостаточно оцененное в СМИ Республики Адыгея: впервые в истории высшего образования Турции