PRINCE ALAN DJAMİRZE’NİN AP’NDAKİ KONUŞMASI » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

PRINCE ALAN DJAMİRZE’NİN AP’NDAKİ KONUŞMASI 14:04 Суббота 0 3 267
19-11-2011, 14:04

PRINCE ALAN DJAMİRZE’NİN AP’NDAKİ KONUŞMASI


PRINCE ALAN DJAMİRZE’NİN AP’NDAKİ KONUŞMASI Değerli Kardeşlerim,

Ben Prince Alan DjaMirzé. Bugün bu saygıdeğer çatının altında sizlerle bir umut, istikbal ve barış mesajını paylaşmak, geleceğe doğru hep birlikte yeni bir adım atarak harekete geçmek ve dünyanın önde gelen ulusları arasında hak ettiğimiz yere kavuşabilmek ümidiyle geldim.

Birleşmiş Milletler Yerli Halkların Hakları Bildirgesi’nin (BMYHHB) kabulünden bu yana bütün yerli uluslar ardı ardına desteklerini açıkladıkları bu bildirgeye dayalı olarak birer birer beşeri hayatta ki varlıklarını beyan ediyor ve bu bildirgenin ışığında ilgili devletlerle uzlaşma ve barışa dayanan, kendi kaderlerini tayin hakkını elde etmek yolunda ilerliyorlar.

İnanıyorum ki bütün Adigeler varlığımızın teyidi ve onaylanması demek olan bu bildirgeye destek vereceklerdir. Bize yerli halk olmamızdan doğan tüm hak ve özgürlüklerimiz ile diğer uluslar içinde hak ettiğimiz yeri sağlayacak olan, uluslaşma hakkımızı garanti eden bir bildirgeye dayanarak hareket etmek sanıyorum bizler için son derece doğal bir görev olmalı.

Kuzey Kafkasya’nın otokton halklarından ve Çerkesya’nın yerli halkı olan biz Çerkes-Adige Milleti, Birleşmiş Milletler’in (BM) ilan ettiği BMYHHB’yi karşılıklı saygı ve ortaklık anlayışı içerisinde takip edilmesi gereken bir muvaffakiyet standardı olarak tanıdığımızı ve desteklediğimizi beyan ediyoruz.

Bu inanç ve arayıştan yola çıkarak bizler “BMYHHB”ni benimseyerek; bir yerli halk olarak egemenliğimizi ve ulusal varlığımızı ilan ve beyan ediyor, bu bildirgeden doğan tüm hak ve ayrıcalıklara sahip olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz.

Şuan hangi coğrafyada yaşadığımız, hangi kabileye üye olduğumuz, dini veya politik inançlarımız fark etmeksizin bizler Tanrı’nın yarattığı tek bir milletiz,

Herşeyi yaratan Tanrı, bizlerin kardeşliğini ve ulus olma hakkını teyit etmiştir. O’nun rızası ve iradesi ile bizler bugün hala varlığımızı sürdürmekteyiz.

BM, AB, Rusya ve uluslarası kamuoyundan bizlere, BM İnsan Hakları Beyannamesi ve BMYHHB’den doğan, ayrıca yerli halk ve ulusların egemenlik hakları ile insan ve halkların haklarına ilişkin tüm uluslararası yasa, araç, sözleşme, yetki, beyanname ve anlaşmalardan doğan tüm haklarımızın verilmesi ve savunulmasını talep ediyoruz.

Sizleri barış ve dostluk duygularıyla kucaklıyor ve bildirimizi sunuyorum.

Thaweghapsou!



Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Университет Мальмы в Швеции готовится провести черкесскую конференцию "Черкесы в 21-м веке: идентичность и выживание на родине и в диаспоре". 19:11 Суббота 0 6 464 Университет Мальмы в Швеции готовится провести черкесскую конференцию "Черкесы в 21-м веке: идентичность и выживание на родине и в диаспоре". Она пройдет 23-24 ноября 2017. Одним из партнеров проведения конференции является Черкесский культурный центр в Тбилиси. В беседе с "Кавказ.Реалии" известный шведский ученый-кавказовед, руководитель
В турецком университете Дюздже - выпуск специалистов по черкесскому языку. 16:55 Суббота 0 2 546 В турецком университете Дюздже - выпуск специалистов по черкесскому языку. В Университете Дюздже в Турции не так давно произошло знаковое событие, по непонятным мне причинам недостаточно оцененное в СМИ Республики Адыгея: впервые в истории высшего образования Турции