Thakuşıne Aslan Suriye’den Çerkesyaya dönüp yerleşmiş olanlarla görüştü » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

» » » Thakuşıne Aslan Suriye’den Çerkesyaya dönüp yerleşmiş olanlarla görüştü
Thakuşıne Aslan Suriye’den Çerkesyaya dönüp yerleşmiş olanlarla görüştü 20:20 Вторник 0 2 784
3-01-2012, 20:20

Thakuşıne Aslan Suriye’den Çerkesyaya dönüp yerleşmiş olanlarla görüştü


Thakuşıne Aslan Suriye’den Çerkesyaya dönüp yerleşmiş olanlarla görüştü Dar Başkanı ve aynı zamanda kendisi de Suriyeden gelip vatanına yerleşmiş olan Anvar Yahya; Suriyede şu an olan olayların neredeyse bir içsavaş olduğunu ve Çerkeslerin bu iç savaşa katılmak istemediklerini yegane çıkış yollarının Rusya Federasyonu vatandaşlığını almak ve vatanlarına dönmek olduğunu belirtti.

Adıgey Cumhuriyeti Başkanı Thakuşıne Aslan Suriye’de Çerkeslerin içinde bulunduğu durum hakkında bilgi almak üzere Suriye’den daha önce vatanına dönerek yerleşmiş olanlar ve Dar Başkanı Andar Yahya İle Parlamento binasında (Wune Fıj) görüştü.

Hatırlatacak olursak Geçtiğimiz günlerde Suriye’deki Çerkesleri temsilen 115 kişinin imzasını taşıyan, Suriyedeki Çerkeslerin politik gelişmeler neticesinde zor duruma düştükleri ve vatanlarına geri dönmek istedikleri, bu konu hakkında gereken yardımı Rusya Federasyonu ve Çerkes cumhuriyetlerinden ayrıca kardeş Kuzey Kafkasyalı halklardan beklediklerini bildiren bir çağrı ile Adıgey Cumhuriyeti, ve Rusya Federasyonuna müraacatta bulunulmuştu.

Görüşmeye Başkanın yanısıra,Kültür Bakanı Çemıfo Gazi, Soydaşlar ve basından sorumlu komite başkanı Şhalaho Asker’de katıldı.

Dar Başkanı ve aynı zamanda kendisi de Suriyeden gelip vatanına yerleşmiş olan Anvar Yahya; Suriyede şu an olan olayların neredeyse bir içsavaş olduğunu ve Çerkeslerin bu iç savaşa katılmak istemediklerini yegane çıkış yollarının Rusya Federasyonu vatandaşlığını almak ve vatanlarına dönmek olduğunu belirtti.

Adıgey Cumhuriyeti Başkanlığı basın bürosunun verdiği bilgiye göre söz konusu görüşmede Thakuşıne Aslan gelişmelere de değindi. Thakuşıne Aslan ‘ Şu an biz Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ile konu ile alakalı görüşmeler yapıyoruz. Rusya Federasyonunun Federasyon Soydaşları ile alakalı devlet politikasını düzenleyen kanunlar gereği Suriyedeki diasporanın haklarının korunmasında destek olması gerekiyor’ dedi.

Thakuşıne Aslan Aynı Zamanda Adıgey Cumhuriyeti Parlementosunun da Suriyeden gelecek soydaşların iskanın desteklenemei için RF federasyonu yönetimine yönelik çağrısı var. Bunun yanısıra Kardeş cumhuriyetlerimiz Kabardey-Balkar ve Karaçay Çerkes ile de görüşmeler yapılmakta olduğunu belirtti.

Cherkessia.net/ Maykop


Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
"Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? 12:00 Суббота 0 3 939 "Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? "Досье Пандоры" - это такой список материалов, который опубликовали с подачи секретных служб Лондона с единственной целью - еще раз напомнить всем о том, что у британцев есть чем шантажировать власти
В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ 18:24 Суббота 0 5 438 В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ Достоянием общественности стали конкретные направления работы британцев, финансируемые российские НКО, суммы выделяемых англичанами средств, исполнители, а также цели и задачи проектов.