CHERKESSIA.NET YAZARI CETAO İBRAHİM`E FSB`DEN BASKI » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

CHERKESSIA.NET YAZARI CETAO İBRAHİM`E FSB`DEN BASKI 05:36 Пятница 0 3 614
9-03-2012, 05:36

CHERKESSIA.NET YAZARI CETAO İBRAHİM`E FSB`DEN BASKI


CHERKESSIA.NET YAZARI CETAO İBRAHİM`E FSB`DEN BASKI Ocak ayı sonlarında, Interpol tarafından arandığı belirtilen Türkiyeli bazı kişilerle ilgili yapılan soruşturmada bilgilerine başvurulacakları gerekçesiyle, evlerinden veya farklı yerlerden alınarak Maykop FSB binasına götürülen yazarlarımız Çetao İbrahim ve Çetao İnal, kendileriyle hiç bir bağı olmayan kişiler hakkında sorgulanmışlardır.

Evinden alınarak FSB merkezine götürülen Çetao İbrahim`in TC pasaportuna el konuldu ve bugune kadar da geri verilmedi. Kendisine RF vatandaşlığını alırken neden Turkiye vatandaşlığından çıkmadığının sorulması üzerine, İbrahim Çetao, kendisinin vatandaşlik aldığı zaman RF yasalarının böyle bir talep içermediğini söyledi.

Çetao`nun sorgulanması Adige Xase yönetim kuruluna, çesitli bakanlara ve Adige Cumhuriyeti başbakanı Kumpil Murat`a kadar iletildigi bildiriliyor.

11 Şubat tarihinde Adige Xase`nin Suriye Çerkesleriyle ilgili olağanüstü genel kurulunun yapıldığı günün sabahı, kimileri evlerinden alınarak, kimileri de çağırıldığı FSB merkezinde, saatlerce tutularak sorgulanan Çetao Ibrahim, Çetao Inal, Meşfes`u Necdet Hatam, Berzeg Nihat, kongrenin bittigi saatlerde salıverildiler. Yedic Memet`in de aynı saatlerde savcılıkta sorgulandığı bildiriliyor.

Yazarımız İbrahim Çetao pasaportunun kendisine geri verilmesi icin 13 Subat`da yaptığı yazılı müracaat sonrası tekrar ifadeye çağrıldı ve sorgu esnasında kendisine yasadışı olarak; TC vatandaşlığından çıkmadan RF vatandaşlığını almış olması sebebiyle mahkemeye verilerek RF vatandaşlığından çıkarılacağı sözlü olarak tebliğ edilmiştir.

Çetao İbrahim, 08 Mart tarihinde de Adige Khase – Çerkes Parlamentosu baskanı Hapaye Arambiy`e konuyla ilgili olarak yazılı bir dilekçe de verdi.

FSB içinde yetkilerini aşan bir kliğin işgüzarlığı olarak tahmin ettiğimiz bu olayın en kısa zamanda kovuşturularak sonuçlandırılmasını ve Suriye’deki Çerkeslerin durumuyla ilgili gündemin kızıştığı bu günlerde, RF`nu yönetiminin Suriye Çerkeslerinin anavatanlarına dönüşlerine olumlu bakmasini engelleyerek, imaj bozmak isteyen kimi iç güçlerin, Çerkeslerin anavatanlarına dönüş haklarını engelleyemeyeceklerini, dönüş yapmış olan arkadaşlarımıza yapılan bu türden baskı ve sindirme politikalalarının da asla kabul edilemeyeceğini ve tüm haklarını sonuna kadar her türlü platformda savunacağımızı beyan ediyor, yetkilileri acilen göreve çağırıyoruz.

Cherkessia.net

Mıyekuape – 08 Mart 2012


Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
"Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? 12:00 Суббота 0 3 941 "Досье Пандоры" - новая попытка Лондона вернуться в число великих держав? "Досье Пандоры" - это такой список материалов, который опубликовали с подачи секретных служб Лондона с единственной целью - еще раз напомнить всем о том, что у британцев есть чем шантажировать власти
В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ 18:24 Суббота 0 5 440 В Сети появились доказательства вмешательства Великобритании в политику РФ Достоянием общественности стали конкретные направления работы британцев, финансируемые российские НКО, суммы выделяемых англичанами средств, исполнители, а также цели и задачи проектов.