“Global” Eylemin Münih Ayağında Provokasyon » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

“Global” Eylemin Münih Ayağında Provokasyon 18:43 Среда 0 2 868
25-05-2011, 18:43

“Global” Eylemin Münih Ayağında Provokasyon


“Global” Eylemin Münih Ayağında Provokasyon



Münih Çerkes Enstitüsü tarafından 21 Mayıs’ta Münih’teki Rusya Federasyonu Elçiliği önünde düzenlenen eylemde kendilerini Çerkes olarak tanıtan, ama daha sonra Abhaz oldukları söylenen, birileri tarafından provokasyon çıkarıldı.

Gürcistan’ın Çerkes Soykırımını tanıması ertesinde eylemin organizatörü olan Münih Çerkes Enstitüsü tarafından davet edilen ve Gürcü halkını temsilen katılan 2 hanım, organizatörlerden Gürcü bayrağı açmak için izin istediler.

Organizatörlerin Çerkes Soykırımını tanıyan ilk devlet olan Gürcistan devletinin bayrağını Çerkes bayrağıyla yanyana görmekten memnun olacaklarını söylemeleriyle hanımlar getirdikleri Gürcistan bayrağını açtıkları ifade edildi.

Ancak gösteriye katılan 40-50 kadar Çerkesin içinden çıkan bazı kişiler Münih Çerkes Enstitüsü ve Münih Çerkes derneği yöneticisinden kendilerinin Gürcü bayrağı açılmasına karşı olduklarını ve kapatılmadığı takdirde gösteriyi terk edeceklerini söyledikleri belirtildi.

Yöneticinin bunu yapmak için fazla beklememelerini söylemesi üzerine sinirlenip bu defa eyleme gelen Gürcü bayan misafirlere dalaşan kişiler onlardan Gürcü bayrağını kaldırmalarını istediler.

Bu arada eylem yerinde bulunan Gürcistan PIK televizyonunun olayı çekmiş ve yayınlamış olduğu bildiriliyor.

Kendilerine Gürcistan’ın Çerkes Soykırımını tanıdığı ve bu bayrağın ne zararı olduğu sorulduğunda; "bize onların tanıması lazım değil, bizim yarımız Abaza. Gürcüler bizim düşmanımız“ diyen kişilerin provokasyonlarının daha da derinleşmesini önlemek için Gürcü bayanların bayraklarını topladıkları ifade edildi.

Münih Çerkes Enstitüsü Başkanı Zaur Gedıvace ise misafirlerine bu terbiyesizliği yapanların özür dilemedikçe bundan sonra yapacakları hiç bir eylemde Abhaz ve Asetin bayrakları açılmasına izin vermeyeceklerini sitesinden duyurdu.

Kaynak: http://circassia.forumieren.de/

Cherkessia.net




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз 18:17 Понедельник 0 777 Новый рекорд для Книги Гиннеса - цветочная композиция из полумиллиона роз В Эквадоре был установлен новый рекорд, достойный того, чтобы его внесли в Книгу Гиннеса. Более 1500 добровольцев, жителей Педро-Монкайо, создали за 6 дней из полумиллиона (если быть точнее, то из
26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" 11:01 Среда 0 3 139 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015" Внимание! Черкесы в Москве! 26 декабря в 17:30, состоится традиционный черкесский праздник: "Дыгъэгъазэ-2015". В программе вечера: - традиционный Адыгэ Джэгу; - живой голос; - живая музыка (Адыгэ