Türkiyeli Çerkes Diasporasından Çocuklar Adıge Cumhuriyeti ve Krasnodarı Ziyaret Ettiler » Адыгея - Новости, события, комментарии, факты

» » » Türkiyeli Çerkes Diasporasından Çocuklar Adıge Cumhuriyeti ve Krasnodarı Ziyaret Ettiler
Türkiyeli Çerkes Diasporasından Çocuklar Adıge Cumhuriyeti ve Krasnodarı Ziyaret Ettiler 08:12 Среда 0 2 637
22-06-2011, 08:12

Türkiyeli Çerkes Diasporasından Çocuklar Adıge Cumhuriyeti ve Krasnodarı Ziyaret Ettiler


Türkiyeli Çerkes Diasporasından Çocuklar Adıge Cumhuriyeti ve Krasnodarı Ziyaret Ettiler



Marmara Bölgesi Çerkes Organizasyonları’nın çalışması neticesinde Haziranın 20’sini 21’ine bağlayan gece Krasnodar havalanına Çerkes diasporasından bir grup çocuk geldi.

Grup Krasnodar eyaleti ‘Adıge Xase’si, Adıge Cumhuriyeti Gençlik İşlerinden sorumlu Komite ve Tahtamıkuay ‘Adıge Xase’si yetkilileri tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Muhabirimizin görüştüğü İnegöl Çerkes Organizasyonu yöneticilerinden Mışe Osman ‘Son yıllarda Krasnodar Eyaleti ve Adıge Cumhuriyeti ile Türkiye’deki Çerkes Organizasyonları arasında farklı konularda aktif bir işbirliği ortamı gelişmeye başladı. Sık sık her iki taraftan delegasyonlar karşılıklı ziyaretlerde bulunuyorlar. Ulusal-kültürel konularda programlar hazırlanıyor ve ekonomik projeler üzerinde çalışılıyor.’dedi.

Çocukların bu seferki tarihi vatanlarına ziyareti ise Adıge Cumhuriyeti Temsilcileri ve Krasnodar Eyaleti ‘Adıge Xase’si yetkililerin Şubat ayında gerçekleştirdikleri Türkiye ziyareti neticesinde realize edilmişti.

Mışe Osman Türkiye'den gelen çocukların gezisi esnasındaki tüm mali yükü üstlenen Tahtamıkuay Rayonu belediye Başkanına, Adıge Cumhuriyeti Hükümetine içten teşekkürlerini sundu. Özellikle altını çizerek, teşekkürlerini ‘tarihi vatana gezi’ programı katılımcısı çocukları gezi süresince evlerinde ağırlayacak olan Adıge ailelerine sundu.

Krasnodar Eyaleti ‘Adıge Xase’si temsilcisi Saite Asiyet Krasnodar eyaletindeki gezi programını da açıkladı. 23 Haziran günü saat 17:00’da Krasnodar’da Ulusal Kültürler Merkezi»nde Türkiye'den gelen soydaşlarımız için ‘Oşhamafe’ ekibi bir tiyatral gösteri sunacak. Eyalet merkezindeki üniversitelerde tanışma görüşmeleri yapılacak. Karadeniz sahilindeki Adıge köylerine de çocukların götürülmesi planlanıyor.

Adıge Cumhuriyeti Tahtamıkuay Rayonu ‘Adıge Xase’si Başkanı Soobtsoko İlyas ise muhabirimize düzenlenen üç haftalık gezinin programı hakkında genel bir bilgi verdi. Gezi çerçevesinde Adıge Cumhuriyeti sanat çevrelerinden pek çok kişi ve gruplar ziyaret edilecek. Cumhuriyetin konukseverliği gösterilecek ve pek çok turistik gezi yapılacak. Çocuklar Adıgey'den ve Krasnodar eyaletinden yaşıtları diğer çocuklarla tanıştırılacak anadilleri hakkındaki bilgileri artacak. Kısaca Türkiye'den çocukların getirilmesindeki amaç kültürel olarak doyurucu ve ilgilerini çekici bir ortamı onlara sunmak.

Kaynak: Natpress.net
21 Haziran 2011
Cherkessia.net




Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Университет Мальмы в Швеции готовится провести черкесскую конференцию "Черкесы в 21-м веке: идентичность и выживание на родине и в диаспоре". 19:11 Суббота 0 6 475 Университет Мальмы в Швеции готовится провести черкесскую конференцию "Черкесы в 21-м веке: идентичность и выживание на родине и в диаспоре". Она пройдет 23-24 ноября 2017. Одним из партнеров проведения конференции является Черкесский культурный центр в Тбилиси. В беседе с "Кавказ.Реалии" известный шведский ученый-кавказовед, руководитель
В турецком университете Дюздже - выпуск специалистов по черкесскому языку. 16:55 Суббота 0 2 555 В турецком университете Дюздже - выпуск специалистов по черкесскому языку. В Университете Дюздже в Турции не так давно произошло знаковое событие, по непонятным мне причинам недостаточно оцененное в СМИ Республики Адыгея: впервые в истории высшего образования Турции